På regelmødet den 4. februar 2013 gennemgik vi reglerne omkring parallel vandhazard. Hul 8 blev brugt som eksempel.

Efterfølgende er der dukket en lille detalje op, som ikke blev beskrevet på mødet. Denne detalje er ret vigtig når vi skal finde skæringspunktet på den anden side af hul 8, fordi åen og dermed harzardgrænsen snor sig.

Skæringspunkterne findes på den modsatte side af hazarden i samme afstand fra flaget som skæringspunktet ind i hazarden. På tegningen punkt A og B.  Hvis den imaginære linje, som forbinder skæringspunktet ind i hazarden og punktet på den modsatte side, ikke på noget punkt går gennem areal uden for hazarden, kan man droppe en bold inden for 2 køllelængder af punktet uden at komme tættere på hullet. I dette tilfælde opfylder både A og B betingelserne og derfor har spilleren valget, om punkt A eller B benyttes.

Skæringspunkterne findes igen på den modsatte side af hazarden i samme afstand fra flaget som skæringspunktet ind i hazarden. På tegningen punkt A og B.  Hvis den imaginære linje, som forbinder skæringspunktet ind i hazarden og punktet på den modsatte side, ikke på noget punkt går gennem areal uden for hazarden, kan man droppe en bold inden for 2 køllelængder af punktet uden at komme tættere på hullet. I dette tilfælde opfylder B betingelserne medens den imaginære linje fra skæringspunktet til A går over areal uden for hazarden. Derfor kan spilleren kun spille fra B på modsatte side af hazarden.

Skæringspunkterne findes igen på den modsatte side af hazarden i samme afstand fra flaget som skæringspunktet ind i hazarden. På tegningen punkt A og B.  Hvis den imaginære linje, som forbinder skæringspunktet ind i hazarden  og punktet på den modsatte side, ikke på noget punkt går gennem areal uden for hazarden, kan man droppe en bold inden for 2 køllelængder af punktet uden at komme tættere på hullet. I dette tilfælde opfylder B betingelserne medens den imaginære linje fra skæringspunktet til A går over areal uden for hazarden. Derfor kan spilleren kun spille fra B på modsatte side af hazarden.

Jeg håber denne forklaring kan hjælpe jer til at bruge golfreglerne korrekt i forhold til en parrallel vandhazard.

Vh Christian